måndag, mars 19, 2018

Gör Sverige Mäktigt Igen || Zagros Hama (M)När man levt halva livet brukar man tycka att mycket var bättre förr men det finns även ungdomar som plockar upp det temat. Zagros Hama som gjort videon ovan tycks vara en sådan. Han kandiderar till något. Videon låter som en parodi på en moderat eller sverigedemokratisk valfilm men är förmodligen inte menad så. Eftersom han är arton år ska man kanske inte döma honom för hårt för att låta sig inspireras av Trump men hur är det med publiken? Av kommentarer på youtube och twitter att döma finns det folk som är imponerade. Nätet tycks locka fram det sämsta ur folk. Ledare söker sin mobb, och mobben söker sin ledare. Frågan är hur länge demokratin överlever. I nästa nummer av tidskriften Syre anmäler jag David van Raybroucks bok Emot allmänna val Ett anspråkslöst förslag. I den presenterar och resonerar van Raybroucks ett radikalt alternativ till dagens demokratiska system. Jag skrev en krönika med samma grundidé 2007 - Låt lotten avgöra - som jag hade tänkt utöka till en liten bok en dag men nu slipper jag det...

3 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

En prydlig ung man, ingen slashas. Jag gjorde ett undantag och tittade för en gångs skull på kommentarerna i Youtube, och där verkade ju de flesta vara negativa. Kanske slashasar som gnällde? (Är killen från Irak, Iran, Syrien?)

Pierre Gilly sa...

På twitter var det i alla fall en massa positiva ord. Men det kanske är Egor-Martin-Alexander som skrivit dem alla. Det finns ett berg i Iran som heter Zargos...Vem vet.

Anonym sa...

Förstår inte heller hatet, men vi är ju på en liberal blogg o de hatar ju alla som inte är liberaler.